Over

Siebe Schootstra schrijft over energie, duurzaamheid en klimaatbeleid, voor vakbladen, kranten en online media en geeft cursussen en lezingen over energie en transitie. Voor bedrijven actief in de energietransitie verzorgt hij content marketing en branded content. Hij was hoofdredacteur van Energieoverheid, Energiebusiness en Energievastgoed en ontwikkelde cursussen voor Energieopleidingen. Als (interim) uitgever maakte hij vakbladen en sponsored magazines. Zijn interesse in energie, milieu en klimaat kreeg vorm bij Cycle Systems (tegenwoordig INNAX), waarvan hij mede-oprichter was. Hij begon in de reclame, als copywriter en vormgever.

SMC2 – Energie & Transitie
T. +31 (0)621 452 441
KvK: 52359913
Lid NVJVillamediaDe Coöperatie

CommunicatieCursus en WorkshopLezingen
Redactioneel:

Artikelen, interviews, columns en opinie voor on- en offline vakbladen, publiekstijdschriften en dagbladen over klimaatbeleid en de energietransitie.

Branded content:

Nieuws, nieuwsbrieven, blogposts en whitepapers voor bedrijven en instellingen over duurzame energieproductie, energie-efficiëntie, CO2-besparing en energiegerelateerde producten en diensten.

Interne communicatie:

Voorlichtingsprogramma’s en handboeken over het verduurzamen van bedrijfsprocessen en -huisvesting. Voor bedrijven en instellingen, gemeenten en energiecoöperaties.

Cursusaanbod:

Kijk voor een compleet aanbod op de websites van:
Energieopleidingen
Real Estate Business School
Kader Opleidingen

Maatwerk & Incompany:

Energie-efficiëntie in de gebouwde omgeving en verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen, voor asset managers en de afdeling gebouwbeheer bij vastgoedexploitanten, -beleggers en gemeenten. Van een workshop of crash course in-één-dagdeel tot een compleet programma.

Lezingen over klimaatbeleid en de energietransitie worden op maat gemaakt voor de opdrachtgever.

Programma lezingen 2019:
‘De toekomst schiet ons niet meer te hulp’.