Meaningful movie night: ‘Normal is Over’ in CIRCL paviljoen van ABN AMRO

Onder het motto ‘iedere maand een movie die je raakt’ vertoont CIRCL op dinsdag 27 maart 2018 de documentaire van filmmaker en onderzoeksjournalist Renée Scheltema, ‘Normal is Over’.

De award-winnende documentaire ‘Normal is Over’ vertelt op meeslepende wijze hoe we het voortbestaan van onze aarde in gevaar brengen. Uitstervende diersoorten, klimaatverandering, uitgeputte kritische hulpbronnen, filmmaker Renee Scheltema onderzoekt hoe ons economisch en financieel systeem deze gevolgen in de hand werkt en geeft tegelijk oplossingen voor de noodzakelijke veranderingen. In haar reis rond de wereld neemt Renee je mee langs inspirerende denkers die handvaten aanreiken om onze planeet te verbeteren.

In gesprek met prominente experts, economen, maar ook met burgers die zelf het initiatief nemen, laat ze zien wat nu al mogelijk is. Over ecologische landbouw, circulaire architectuur, hernieuwbare energie, bioplastics, social entrepreneurship en méér. Met ‘Normal is Over’ wil Renée bewustzijn vergroten en over de hele wereld aanzetten tot verandering.

Reserveren voor ‘Normal is Over’

CIRCL is het circulaire en duurzame paviljoen van ABN AMRO, gastheer voor de movie night met ‘Normal is Over’. Op dinsdag 27 maart aanstaande ben je welkom vanaf 1800 uur, de film start om 1830. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan mail@siebeschootstra.nl of zelf te registreren op: https://circl.nl/programma/meaningful-movie-night-normal-is-over

Making of the Future Foundation

Het organiseren van screenings is het eerste doel van de ‘Making of The Future’ foundation. Deze stichting, met zetels in Amsterdam en in California (USA) wil hiermee fondsen verwerven om projecten gericht op een ‘New Normal’ te steunen. Een aantal oplossingen zoals getoond in de documentaire kunnen daarmee versneld gerealiseerd worden. De Making of The Future Foundation zoekt aansluiting bij partijen die vertoning van de film voor een zo breed mogelijk publiek mogelijk kunnen maken. Met fondswerving en sponsoring moet dat lukken. De stichting heeft voor de VS de 501c3 status en voor Nederland de AMBI status. Donaties zijn daarmee aftrekbaar van de belasting.

Voor informatie over de documentaire ‘Normal is Over’:
http://normalisoverthemovie.com/

Voor informatie over de foundation:
http://makingofthefuture.org/